Hlavním programem online besedy však bude krkonošské vaření. Znáte krkonošské kyselo, hladkou ančku, muziku nebo rozcuchanou nevěstu? Tušíte, jak se takové jídlo připravuje? Danka Šárková shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk a ráda vám ukáže, jak lze za relativně málo peněz velice chutně uvařit. Krkonoše totiž patřily k nejchudšímu kraji, a tak se muselo kouzlit pouze ze základních surovin. Kniha Krkonošská kuchařka zvítězila v soutěži o Originální krkonošský produkt a vy si ji budete moci ihned po besedě zakoupit přímo u autorky za speciální zvýhodněnou cenu.
Danka Šárková (vlastním jménem Šárka Denková) píše společenské romány a ráda cestuje. Tvrdí, že život je velká inspirace, a tak studnice možností, o čem psát, je opravdu veliká. Všechny její knihy pojednávají o vztazích v rodinách, na pracovišti a některé jsou i s kriminální zápletkou. Vede kurzy automatického psaní, kde učí své klienty, jak vidět v obrazech a umět to zapsat. Inspiraci čerpá ze svých cest po Africe a Asii a své zážitky ráda vypráví čtenářům v knihovnách. Věnuje se ručním pracím, ráda relaxuje a nabírá energii na hřbetu koně a při túrách po hřebenech hor. Dnes žije na samotě v Krkonoších se svým přítelem, psem a kočkami.
Přednáška se uskuteční v úterý 25. května 2021 od 17.00 hodin online prostřednictvím MS Teams. MS Teams nemusíte stahovat - po přechodu na odkaz pouze kliknete na "Pokračovat v tomto prohlížeči", napíšete své jméno (stačí křestní) a už se stáváte účastníkem besedy. Klikněte sem a připojte se ke schůzce. Živé vysílání začne v 17.00 hodin.
Žádáme všechny sledující, aby si při vstupu do místnosti vypnuli mikrofon a kameru, aby nebyl přednášející rušen. Pro dotazy bude ponechán prostor v samotném závěru přednášky.
Akce je pro všechny účastníky zdarma.