Městská knihovna v Přerově

Telefon: (+420) 581-334-068 Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Logo knihovny

ONLINE: Krkonoše a jejich kuchyně až k vám na talíř

Říká se, že když nejde Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi, a tak spisovatelka Danka Šárková dorazí z nejvyšších hor Krkonoš až do vašich obývacích pokojů. Bude vám vyprávět např. o tom, jak velký je to rozdíl, když z centra Prahy odejdete na horskou samotu a celou zimu jste zasypáni sněhem, a představí vám také své poslední knihy, ze kterých přečte ukázky.

Hlavním programem online besedy však bude krkonošské vaření. Znáte krkonošské kyselo, hladkou ančku, muziku nebo rozcuchanou nevěstu? Tušíte, jak se takové jídlo připravuje? Danka Šárková shromáždila recepty od krkonošských hospodyněk a ráda vám ukáže, jak lze za relativně málo peněz velice chutně uvařit. Krkonoše totiž patřily k nejchudšímu kraji, a tak se muselo kouzlit pouze ze základních surovin. Kniha Krkonošská kuchařka zvítězila v soutěži o Originální krkonošský produkt a vy si ji budete moci ihned po besedě zakoupit přímo u autorky za speciální zvýhodněnou cenu. 

Danka Šárková (vlastním jménem Šárka Denková) píše společenské romány a ráda cestuje. Tvrdí, že život je velká inspirace, a tak studnice možností, o čem psát, je opravdu veliká. Všechny její knihy pojednávají o vztazích v rodinách, na pracovišti a některé jsou i s kriminální zápletkou. Vede kurzy automatického psaní, kde učí své klienty, jak vidět v obrazech a umět to zapsat. Inspiraci čerpá ze svých cest po Africe a Asii a své zážitky ráda vypráví čtenářům v knihovnách. Věnuje se ručním pracím, ráda relaxuje a nabírá energii na hřbetu koně a při túrách po hřebenech hor. Dnes žije na samotě v Krkonoších se svým přítelem, psem a kočkami.

Přednáška se uskuteční v úterý 25. května 2021 od 17.00 hodin online prostřednictvím MS Teams. MS Teams nemusíte stahovat - po přechodu na odkaz pouze kliknete na "Pokračovat v tomto prohlížeči", napíšete své jméno (stačí křestní) a už se stáváte účastníkem besedy. Klikněte sem a připojte se ke schůzce. Živé vysílání začne v 17.00 hodin.

Žádáme všechny sledující, aby si při vstupu do místnosti vypnuli mikrofon a kameru, aby nebyl přednášející rušen. Pro dotazy bude ponechán prostor v samotném závěru přednášky. 

Akce je pro všechny účastníky zdarma. 

Krkonoše a jejich kuchyně až k vám na talíř - beseda s Dankou Šárkovou

 

Ministerstvo kultury ČRSKIP ČR Bibliohelp  Čte sy rád   Rosteme s knihou   Portál české literatury  Celé Česko čte dětem Čtení pomáhá

  Československá bibliografická databáze          Nejlepší knihy dětemKnihovny.czSlužba Získej Bookstart 

 
Městská knihovna v Přerově,
příspěvková organizace
Žerotínovo nám. 211/36
750 02 PŘEROV
 
tel.: (+420) 581-334-060
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
ID datové schránky: kefk5ik
Bankovní účet: 86-7119620217/0100

Zřizovatel

Zřizovatelem Městské knihovny v Přerově, příspěvkové organizace je Statutární město Přerov.

Další informace

Mapa webu

Prohlášení o přístupnosti

RSS

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Napište nám nebo zavolejte

Dotazy na služby a výpůjčky:
tel.: +420 581 334 068
sluzby@knihovnaprerov.cz

Dotazy na akce:
tel.: +420 581 334 072
aktivity@knihovnaprerov.cz

Další kontakty