Městská knihovna v Přerově

Telefon: (+420) 581-334-068 Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Logo knihovny

ONLINE: Český ráj - známý i neznámý

Multimediální cestovatelská přednáška Pavly Bičíkové o Českém ráji. Prostřednictvím velkoplošných fotografií společně navštívíme známá i méně známá místa Českého ráje. Vydáme se do skalních měst, na českorajské sopky, na hrady, zámky a tajemné zříceniny. Uslyšíte příběhy o lidech, kteří zde stále žijí a jsou věhlasnými šperkaři, skláři a brusiči drahých kamenů. Zažijeme překvapivá dobrodružství a odhalíme některá tajemství tohoto čarokrásného kraje.

Víte, že když se procházíte Prachovskými skalami nebo Hruboskalským skalním městem, tak kráčíte po dně křídového moře? Že rozeklaný hřeben Suchých skal byl také mořským dnem, které se před miliony let tektonickými pohyby přetočilo z vodorovné do svislé polohy? Možná konečně pochopíme genialitu a výjimečnost velikánů české historie - Albrechta z Valdštejna a Járy Cimrmana. Určitě získáte řadu námětů, kam se vydat na výlet.

Pavla Bičíková žije se svou rodinou na nejvyšší hoře Českého ráje, na Kozákově. Dříve pracovala jako průvodkyně outdoorové cestovní kanceláře a již 20 let se věnuje propagaci Českého ráje a vytváření turistické nabídky v tomto regionu. Její celoživotní vášní je cestování na kole nebo pěšky s batohem a fotoaparátem. Posledních deset let o svých cestách vypráví na cestovatelských promítáních na různých místech Česka.

Přednáška se uskuteční ve středu 21. dubna 2021 od 17.00 hodin online prostřednictvím MS Teams. MS Teams nemusíte stahovat - po přechodu na odkaz pouze kliknete na "Pokračovat v tomto prohlížeči", napíšete své jméno (stačí křestní) a už se stáváte účastníkem besedy. Kliknutím sem se připojíte ke schůzce. Nyní můžete rovnou vstoupit do místnosti.

Žádáme všechny sledující, aby si při vstupu do místnosti vypnuli mikrofon a kameru, aby nebyl přednášející rušen. Pro dotazy bude ponechán prostor v samotném závěru přednášky.

Akce je pro všechny účastníky zdarma. 

Český ráj - známý i neznámý - přednáška Pavly Bičíkové

 

Ministerstvo kultury ČRSKIP ČR Bibliohelp  Čte sy rád   Rosteme s knihou   Portál české literatury  Celé Česko čte dětem Čtení pomáhá

  Československá bibliografická databáze          Nejlepší knihy dětemKnihovny.czSlužba Získej Bookstart 

 
Městská knihovna v Přerově,
příspěvková organizace
Žerotínovo nám. 211/36
750 02 PŘEROV
 
tel.: (+420) 581-334-060
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
ID datové schránky: kefk5ik
Bankovní účet: 86-7119620217/0100

Zřizovatel

Zřizovatelem Městské knihovny v Přerově, příspěvkové organizace je Statutární město Přerov.

Další informace

Mapa webu

Prohlášení o přístupnosti

RSS

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Napište nám nebo zavolejte

Dotazy na služby a výpůjčky:
tel.: +420 581 334 068
sluzby@knihovnaprerov.cz

Dotazy na akce:
tel.: +420 581 334 072
aktivity@knihovnaprerov.cz

Další kontakty