Městská knihovna v Přerově

Telefon: (+420) 581-334-068 Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Logo knihovny

Povzbuzení - Internetový týdeník nejen pro seniory

Vážení uživatelé a návštěvníci Městské knihovny v Přerově,

rádi bychom vás touto cestou informovali o projektu Ministerstva práce a sociálních věcí Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň, mezi jehož aktivity patří mj. vydávání celostátního elektronického týdeníku Povzbuzení, který je určen zejména všem seniorům.

Stejně jako se během letošního roku proměnila doba nejen v naší zemi, ale také po celém světě, kdy se řada akcí přesouvá do prostředí internetu, mění se také podoba Povzbuzení, jehož obsah je nyní více zaměřen na online tipy spolupracujících organizací. Obsahem týdeníku jsou pravidelné rubriky, mezi které patří „Krajánci“ (představení všech 14 krajů České republiky), dále kapitola „Ve zdravém těle zdravý duch“ (přináší konkrétní úkoly a tipy z kurzů vzdělávacího centra pro seniory), třetí kapitola „Mezigenerační“ (zdroj inspirace pro babičky, dědečky a jejich vnoučata v podobě řady zajímavostí a pracovních listů) a poslední kapitola s názvem „Nebojím se říct si o pomoc“ (zde naleznou čtenáři vše, co je v této době pro seniory potřebné).

S online týdeníkem Povzbuzení se můžete setkávat i vy, a to každé pondělí po dobu 14 týdnů. Jednotlivá čísla si můžete stáhnout v PDF formátu v níže uvedeném přehledu. Pro další informace k projektu a týdeníku můžete oslovit svého „krajánka“, jejichž seznam je uveden na poslední stránce každého čísla. Aktivity projektu Senioři v krajích můžete sledovat také na facebookové stránce https://www.facebook.com/seniorivkrajich/.

Přehled jednotlivých čísel elektronického týdeníku Povzbuzení ke stažení v PDF (řazeno od nejnovějšího):

 

 

 

Ministerstvo kultury ČRSKIP ČR Bibliohelp  Čte sy rád   Rosteme s knihou   Portál české literatury  Celé Česko čte dětem Čtení pomáhá

  Československá bibliografická databáze          Nejlepší knihy dětemKnihovny.czSlužba Získej Bookstart 

 
Městská knihovna v Přerově,
příspěvková organizace
Žerotínovo nám. 211/36
750 02 PŘEROV
 
tel.: (+420) 581-334-060
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
ID datové schránky: kefk5ik
Bankovní účet: 86-7119620217/0100

Zřizovatel

Zřizovatelem Městské knihovny v Přerově, příspěvkové organizace je Statutární město Přerov.

Další informace

Mapa webu

Prohlášení o přístupnosti

RSS

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Napište nám nebo zavolejte

Dotazy na služby a výpůjčky:
tel.: +420 581 334 068
sluzby@knihovnaprerov.cz

Dotazy na akce:
tel.: +420 581 334 072
aktivity@knihovnaprerov.cz

Další kontakty