Městská knihovna v Přerově

Telefon: (+420) 581-334-068 Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Logo knihovny

Po stopách Čechů ve světě

Víte, kdo po čtyři desetiletí držel rekord nejdéle sloužícího člena amerického Kongresu? Kdo otevřel první operu na Novém Zélandu? Kdo v Austrálii zakládal nejslavnější lyžařské letovisko? Kdo byl hlavním vojenským poradcem a přítelem etiopského císaře? Kdo v Peru koupil pozemek, pod nímž archeologové odhalili bájnou starověkou hrobku s tunami zlata?

Byli to naši krajané, kteří v různých obdobích a za různých okolností byli nuceni opustit domov. Rozutekli se do celého světa a dokázali neuvěřitelné věci. Historik a politolog Martin Nekola se věnuje tématu krajanů a exilu mnoho let, v hloubi zahraničních archivů nalezl řadu pokladů a především se potkal s inspirativními lidmi, na které bychom měli být náležitě hrdí, přitom o jejich zajímavých osudech často vůbec netušíme. Popularizační přednáška, doplněná o obrazovou prezentaci, se pokusí tuto mezeru částečně zaplnit...

Přednáška se uskuteční ve středu 19. ledna 2022 od 17.00 hodin v přednáškové místnosti Městské knihovny v Přerově na Žerotínově náměstí 36.
 

Vstupné 20 Kč, uživatelé Městské knihovny v Přerově s platnou registrací mají vstup zdarma.

Vzhledem k prostorovým možnostem přednáškové místnosti je kapacita akce omezena. Na přednášku se předem přihlaste prostřednictvím níže uvedeného formuláře, ve studovně Městské knihovny v Přerově, na telefonním čísle 581 334 069 nebo na e-mailové adrese sluzby@knihovnaprerov.cz.

Veškeré akce knihovny se konají v souladu s mimořádnými a aktuálně platnými opatřeními MZ ČR. Dbejte, prosíme, pokynů personálu knihovny.

Těšíme se na vaši návštěvu. 

Po stopách Čechů ve světě


Přihláška na přednášku

Jméno:*
E-mail:*
Čten. číslo:
Předmět:
Poznámka:*

Osobní údaje jsou zpracovávány v rozsahu a účelu uvedeném v Knihovním řádu v samostatné příloze Rozsah a způsoby získávání, zpracování a nakládání s osobními údaji uživatelů Městské knihovny v Přerově a v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) a pouze pro účely administrace pořádané akce. Veškeré osobní údaje budou po skončení akce smazány a skartovány.

Ministerstvo kultury ČRSKIP ČR Bibliohelp  Čte sy rád   Rosteme s knihou   Portál české literatury  Celé Česko čte dětem Čtení pomáhá

  Československá bibliografická databáze          Nejlepší knihy dětemKnihovny.czSlužba Získej Bookstart 

 
Městská knihovna v Přerově,
příspěvková organizace
Žerotínovo nám. 211/36
750 02 PŘEROV
 
tel.: (+420) 581-334-060
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
ID datové schránky: kefk5ik
Bankovní účet: 86-7119620217/0100

Zřizovatel

Zřizovatelem Městské knihovny v Přerově, příspěvkové organizace je Statutární město Přerov.

Další informace

Mapa webu

Prohlášení o přístupnosti

RSS

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Napište nám nebo zavolejte

Dotazy na služby a výpůjčky:
tel.: +420 581 334 068
sluzby@knihovnaprerov.cz

Dotazy na akce:
tel.: +420 581 334 072
aktivity@knihovnaprerov.cz

Další kontakty