Městská knihovna v Přerově

Telefon: (+420) 581-334-068 Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Logo knihovny

Potrénuj svou paměť s trojicí prima her!

Háčkaři, máme pro vás skvělou zprávu! Po dlouhé pauze se herní klub Háčko konečně vrací v obvyklém pátečním čase se spoustou nových her, proto dlouho neváhejte, přijďte po škole na dětské oddělení, přidejte se k dalším nadšeným hráčům a zažijte spoustu zábavy! Na druhém říjnovém hráčském setkání na vás čekají hry, díky kterým procvičíte svou paměť a dáte prostor fantazii!  

Cílem hry Amos je po hodu všemi 12 kostkami sestavit ze získaných písmen co nejvíce slov tak, že mohou být samostatná nebo složená do kříže (jako v křížovkách), kdy další slovo využívá písmene ze slova již složeného. Po složení co největšího počtu slov jsou spočítány body. Počty získaných bodů se zapisují na papír pod jména hráčů a po skončení předem dohodnutého počtu kol se sečtou. Vítězí hráč s největším počtem získaných bodů.

Úkoly v deskové hře Brainbox se zdají na první pohled úplně jednoduché. Hráči hází kostkou a po cestě postupně sbírají karty. Vítězí hráč, který jako první získá jednu kartu z každé kategorie a vrátí se do středu hracího pole. V čem je tedy rozdíl? Když zdvihnete víko krabice, nejdříve se jako kouzlem objeví samostatná hrací plocha. Hra obsahuje 160 karet v osmi různých kategoriích, a také pole, kde můžete zkusit získat více než jednu kartu. Ale jako u všech strategií s vysokým rizikem, i tato má své nevýhody. Zjistěte, kdo si zaslouží přezdívku "chytrá hlava". Nemusí jím být ten, o kterém si o myslíte!

Hoďte kostkami, spojte 9 obrázků a vytvořte z nich úchvatné příběhy ve hře Story Cubes! Příběhy z kostek jsou hra a také nekonečný prostor pro rozvoj vaší představivosti. Je to hra, ve které nejde o vítězství, ale můžete ji použít v různých situacích - pohádky před spaním, příběhy na cestách, seznamovací hry, kreativní inspirace, rozvoj fantazie, představivosti, řeči a poslechu.

Hry Amos, Brainbox a Story Cubes hrajeme v herním klubu „Háčko“ v pátek 8. října 2021 od 14.00 do 16.00 hodin v půjčovně pro děti na Palackého ul. 1.

Termíny dalších konání herního klubu a jejich programy sledujte v rámci aktuálních informací na našich www stránkách a na facebookovém profilu knihovny HackoClubPrerov.

Veškeré akce knihovny se konají v souladu s mimořádnými opatřeními MZ ČR. Dbejte, prosíme, pokynů personálu knihovny.  

Na všechny hráče se těší vedoucí klubu!

 Herní klub Háčko

Facebook - Herní klub Háčko

Ministerstvo kultury ČRSKIP ČR Bibliohelp  Čte sy rád   Rosteme s knihou   Portál české literatury  Celé Česko čte dětem Čtení pomáhá

  Československá bibliografická databáze          Nejlepší knihy dětemKnihovny.czSlužba Získej Bookstart 

 
Městská knihovna v Přerově,
příspěvková organizace
Žerotínovo nám. 211/36
750 02 PŘEROV
 
tel.: (+420) 581-334-060
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
ID datové schránky: kefk5ik
Bankovní účet: 86-7119620217/0100

Zřizovatel

Zřizovatelem Městské knihovny v Přerově, příspěvkové organizace je Statutární město Přerov.

Další informace

Mapa webu

Prohlášení o přístupnosti

RSS

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Napište nám nebo zavolejte

Dotazy na služby a výpůjčky:
tel.: +420 581 334 068
sluzby@knihovnaprerov.cz

Dotazy na akce:
tel.: +420 581 334 072
aktivity@knihovnaprerov.cz

Další kontakty