Vytisknout tuto stránku

Povzbuzení - Internetový týdeník nejen pro seniory

Vážení uživatelé a návštěvníci Městské knihovny v Přerově,

rádi bychom vás touto cestou informovali o projektu Ministerstva práce a sociálních věcí Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň, mezi jehož aktivity patří mj. vydávání celostátního elektronického týdeníku Povzbuzení, který je určen zejména všem seniorům.

Stejně jako se během letošního roku proměnila doba nejen v naší zemi, ale také po celém světě, kdy se řada akcí přesouvá do prostředí internetu, mění se také podoba Povzbuzení, jehož obsah je nyní více zaměřen na online tipy spolupracujících organizací. Obsahem týdeníku jsou pravidelné rubriky, mezi které patří „Krajánci“ (představení všech 14 krajů České republiky), dále kapitola „Ve zdravém těle zdravý duch“ (přináší konkrétní úkoly a tipy z kurzů vzdělávacího centra pro seniory), třetí kapitola „Mezigenerační“ (zdroj inspirace pro babičky, dědečky a jejich vnoučata v podobě řady zajímavostí a pracovních listů) a poslední kapitola s názvem „Nebojím se říct si o pomoc“ (zde naleznou čtenáři vše, co je v této době pro seniory potřebné).

S online týdeníkem Povzbuzení se můžete setkávat i vy, a to každé pondělí po dobu 14 týdnů. Jednotlivá čísla si můžete stáhnout v PDF formátu v níže uvedeném přehledu. Pro další informace k projektu a týdeníku můžete oslovit svého „krajánka“, jejichž seznam je uveden na poslední stránce každého čísla. Aktivity projektu Senioři v krajích můžete sledovat také na facebookové stránce https://www.facebook.com/seniorivkrajich/.

Přehled jednotlivých čísel elektronického týdeníku Povzbuzení ke stažení v PDF (řazeno od nejnovějšího):