Vytisknout tuto stránku

Křest nové knihy a autorské čtení Lenky Chalupové - OBSAZENO!

Svatojánské ořechy – tak zní název nejnovější knihy Lenky Chalupové, kterou přerovská spisovatelka představí veřejnosti na svém autorském čtení spojeném s besedou a autogramiádou, kde bude kniha zároveň také slavnostně pokřtěna. Celá akce proběhne za klavírního a kytarového doprovodu ZUŠ Bedřicha Kozánka Přerov. Moderuje ředitelka přerovské knihovny Edita Hausnerová. 

Lenka Chalupová je česká novinářka a spisovatelka, absolventka žurnalistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci. Narodila se 4. února 1973 v Přerově, kde dosud žije se svou rodinou a pracuje jako tisková mluvčí města. Má na svém kontě úspěšné romány, většina z nich je doprovázena temnou linkou či detektivní zápletkou s nečekaným rozuzlením. Příběhy se odehrávají především na Přerovsku, kterému je věrná nejen jako patriotka, ale také jako autorka. Píše knihy ze současnosti i nedávné minulosti, ve svých třech posledních knihách Svatojánské ořechy (2023), Páté jablko (2022) a Kyselé třešně (2020) se vrací do čtyřicátých a padesátých let minulého století a poutavě líčí osudy lidí z vesnic u Přerova. Kromě již zmíněných románů je autorkou také knih Začátek (2019), Liščí tanec (2018), Ptačí žena (2017), Tyrkysové oko (2016), Ledové střepy (2015), Pomněnkové matky (2014), Utopená (2013), Vosí hnízda (2009) a Neříkej mi vůbec nic (2004).

Autorské čtení, křest knihy a beseda s autogramiádou se uskuteční v úterý 20. června 2023 v 17.00 hodin ve slavnostní zámecké síni města Přerova na Horním nám. 1 (Muzeum Komenského v Přerově). 

Vzhledem k prostorovým možnostem zámecké síně je počet návštěvníků akce omezen. Na akci se předem přihlaste prostřednictvím níže uvedeného formuláře, osobně v Městské knihovně v Přerově, na telefonním čísle 581 334 069 nebo na e-mailové adrese propagace@knihovnaprerov.cz.

Vstupné je pro všechny návštěvníky zdarma. Na akci bude možné knihu Svatojánské ořechy zakoupit. 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Křest knihy Lenky Chalupové


Přihláška na akci

Jméno:*
E-mail:*
Čten. číslo:
Předmět:
Poznámka:*

Osobní údaje jsou zpracovávány v rozsahu a účelu uvedeném v Knihovním řádu v samostatné příloze Rozsah a způsoby získávání, zpracování a nakládání s osobními údaji uživatelů Městské knihovny v Přerově a v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) a pouze pro účely administrace pořádané akce. Veškeré osobní údaje budou po skončení akce smazány a skartovány.