Vytisknout tuto stránku

Cesty na sever

Cestovatelská přednáška z dílny fotografa a dobrodruha Pavla Svobody. Daleký evropský sever v sobě skrývá surovost přírody, prostor pro outdoorové výpravy a zcela jistě i dávku návykovosti. 

Na Islandu se vydáme na dvoutýdenní trek po jednom z nejodlehlejších míst ostrova, poloostrově Hornstrandir. Místu, kde dávají polární lišky dobrou noc. Zimní Grónsko byl splněný sen - jak vypadá život v inuitské vesnici? Strmé skalní stěny a barevné rybářské vesničky na norských Lofotech. Čarokrásný podzim v Laponsku zvaný ruska vrcholí již během září, exploze sytých barev rozzářila severskou tundru. Dlouhé treky divočinou finského i švédského Laponska doprovázejí stáda sobů, rybaření a romantika v pohádkových srubech. Po nocích zatančí po severské obloze polární záře. Přijďte si užít vyprávění z několika dobrodružných cest po drsném severu, které nadchne každého milovníka divoké přírody.

Více informací o přednášejícím naleznete na www.photo-svoboda.cz, na www.facebook.com/photosvoboda nebo na www.instagram.com/pavel_svoboda_photography.

Beseda se uskuteční ve středu 22. února 2023 od 17.00 hodin v sále Ministerstva zemědělství ČR v Přerově, Wurmova 2.
 

Vstupné 50 Kč, uživatelé Městské knihovny v Přerově s platnou registrací mají vstup zdarma.

Těšíme se na vaši návštěvu.

 Cesty na sever