Vytisknout tuto stránku

Kurzy trénování paměti

Chcete zlepšit a procvičit svou paměť a naučit se využívat její kapacitu ve větším rozsahu? Nebo snad máte pocit, že vaše paměť už vám neslouží tak dobře jako dříve? Přihlaste se do kurzu trénování paměti a zjistěte, jak si s pomocí nejrůznějších mnemotechnik co nejlépe zapamatovat spoustu informací, které běžným způsobem zapamatovatelné nejsou.

Díky mnemotechnikám nejenže rozvíjíme paměť, ale také kreativitu a schopnost soustředit se. Více rovněž zapojujeme pravou hemisféru, která je v dnešní době logického myšlení málo využívána. Mozek však funguje optimálně, když obě hemisféry spolupracují. Mozek je podobný jako svaly – pokud se netrénuje, ochabuje. Na vrcholu své výkonnosti se nachází mezi 16. a 23. rokem života a již v tomto věku nás budování rezervní mozkové kapacity může zachránit před zhoubnými vlivy závažných onemocnění ve stáří (Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba, mozkové příhody).

V Městské knihovně v Přerově nabízíme zájemcům z řad veřejnosti možnost absolvovat kurzy trénování paměti pod vedením certifikované lektorky paměti Jitky Krásné. Na kurzu budou procvičovány všechny druhy paměti (senzorická, krátkodobá i dlouhodobá) pomocí zábavných cvičení a stolních her. Díky kurzu zjistíte, že je vaše paměť stále funkční! Přijďte se tedy dozvědět něco nového, pobavit se a setkat se s lidmi s podobnými zájmy!

Kurz trénování paměti bude probíhat v termínu od 27. 1. do 3. 3. 2022 (každý čtvrtek) ve dvou časech, a to od 9.00 do 10.30 hodin nebo od 16.30 do 18.00 hod. Otevření každého kurzu je podmíněno min. počtem 7 přihlášených osobKapacita kurzu je omezena max. počtem 12 účastníků.

Finanční podmínky: kurzovné činí 500 Kč/6 lekcí/1 účastník. Kurzovné je splatné na první lekci kurzu, tedy ve čtvrtek 27. ledna 2022. Poplatky za neabsolvované lekce se nevracejí. V ceně jsou zahrnuty veškeré potřebné materiály, s sebou si doneste pouze dobrou náladu a psací potřeby, příp. dioptrické brýle.

Do kurzu se předem přihlaste prostřednictvím formuláře na konci stránky nebo ve studovně Městské knihovny v Přerově na Žerotínově nám. 211/36, na telefonním čísle 581 334 069 nebo na e-mailové adrese sluzby@knihovnaprerov.cz. Vždy uveďte, o který kurz máte zájem (dopolední nebo odpolední termín).

Veškeré akce knihovny se konají v souladu s mimořádnými a aktuálně platnými opatřeními MZ ČR. Dbejte, prosíme, pokynů personálu knihovny. 

Těšíme se na vaši účast a přejeme mnoho úspěchů při absolvování kurzu!

 

Kurzy trénování paměti


Jméno:*
E-mail:*
Čten. číslo:
Předmět:
Poznámka:*

Osobní údaje jsou zpracovávány v rozsahu a účelu uvedeném v Knihovního řádu v samostatné příloze Rozsah a způsoby získávání, zpracování a nakládání s osobními údaji uživatelů Městské knihovny v Přerově a v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) a pouze pro účely administrace pořádané vzdělávací akce. Veškeré osobní údaje budou po skončení akce smazány a skartovány.