Vytisknout tuto stránku

Norsko: ztraceni mezi fjordy

Sychravé počasí, tříštící se vlny a silný vítr. Tak nás vítá severní Atlantik. Zklidní se teprve v hlubokých tmavě modrých fjordech, kde plachetnice pomalu proplouvá mezi útesy a domečky rozesetými po pobřeží. Dronem zachycuji divokou přírodu a trnu hrůzou, aby opět nechtěl přistát na hladině.

Norskou přírodu nevydržíme jenom pozorovat z paluby. Vydáváme se do hor, kde některé úseky připomínají nezajištěnou ferratu. Dokážeme se přes sněhová pole vrátit zpět? Co když se vydáte na čtyřhodinovou procházku a místo ní vás čeká třináct hodin „vysokohorského jachtingu“? Ukážu vám „kazatelnu“ Preikestolen zespodu od hladiny vody, z ptačí perspektivy se podíváme na fascinující záběry Geirangerfjordu a proletíme se i nad vodopádem Sedm sester. Navštívíme také západní pobřeží Norska, kde na nás dýchne atmosféra řídce obydlených malebných ostrůvků. Nekonečná nádhera, v odlescích světla se měnící odstíny zelené a modré a opravdové ticho rozhostí klid v každém z nás. Spatřete Norsko novýma očima! 

Tomáš Kůdela, velitel jachty oceánské plavby, každoročně několikrát vyplouvá na moře. Stal se jachtařským instruktorem a zkušebním komisařem MDČR. Více informací o přednášejícím naleznete na https://tomaskudela.cz

Beseda se uskuteční ve středu 20. října 2021 od 17.00 hodin v sále Ministerstva zemědělství ČR v Přerově, Wurmova 2.

Vstupné 20 Kč, uživatelé Městské knihovny v Přerově s platnou registrací mají vstup zdarma.

Veškeré akce knihovny se konají v souladu s mimořádnými opatřeními MZ ČR. Dbejte, prosíme, pokynů personálu knihovny. Účast na akcích knihovny je možná, pokud lze prokázat některou z následujících podmínek: 

  • negativní PCR test ne starší než 7 dnů
  • negativní antigenní test ne starší než 72 hodin
  • nejméně 14 dnů od dokončeného očkování
  • laboratorně potvrzené prodělání onemocnění covid-19 ne starší 180 dnů
  • rychlý antigenní samotest na místě (vlastní)

Současně je nutné mít po celou dobu konání akce nasazený respirátor nebo nanoroušku. 

Těšíme se na vaši návštěvu.

 Norsko: ztraceni mezi fjordy