Vytisknout tuto stránku

ONLINE: Afrika v románech

Hana Hindráková si Keňu zamilovala natolik, že se tam stále vrací. Keňa se stala inspirací pro její knihy Děti nikoho, Karibu Keňa, Dobrovolnice, Očarovaná, Nezlomný a Svítání nad savanou. Během online přednášky se přenesete do exotické Keni prostřednictvím fotografií, videa, autorčina vyprávění a úryvků z jejích knih.

Hana Hindráková (1982, Trutnov) absolvovala obchodní akademii a následné vysokoškolské studium podnítilo její zájem o africký kontinent. V rámci realizace projektů rozvojové spolupráce se dostala šestkrát do africké Keni, kterou si velmi oblíbila: země se stala hlavním tématem její literární tvorby. Prostřednictvím beletrie upozorňuje na palčivé problémy černého kontinentu (děti ulice, obchod s dětmi, diskriminace HIV pozitivních lidí, aj.). Kromě Afriky procestovala téměř celou Evropu, USA, Portoriko a přilehlé ostrovy, Kapverdy, Maroko, Egypt, Tunisko, Argentinu, Chile, Spojené Arabské Emiráty, Turecko, Nepál a Nový Zéland. V současné době žije autorka se svou rodinou v Brdech. Více informací o Haně Hindrákové, její činnosti i knihách se dozvíte na www.hindrakova.cz a na www.africkepribehy.cz.

Přednáška se uskuteční v úterý 16. února 2021 od 17.00 hodin online formou prostřednictvím MS Teams. MS Teams nemusíte stahovat - po přechodu na odkaz pouze kliknete na "Pokračovat v tomto prohlížeči", napíšete své jméno (stačí křestní) a už se stáváte účastníkem besedy. Kliknutím sem se připojíte ke schůzce. Vstup do online místnosti je možný od 16.45 hodin.  

Žádáme všechny sledující, aby si při vstupu do místnosti vypnuli mikrofon a kameru, aby nebyl přednášející rušen. Pro dotazy bude ponechán prostor v samotném závěru přednášky.

Akce je pro všechny účastníky zdarma. 

Afrika v románech - přednáška Hany Hindrákové