Vytisknout tuto stránku

ONLINE: Napříč Jižní Amerikou

Ondřej Mečkovský vyrazil z kolumbijské Bogoty směrem na jih a sám, pouze s batohem na zádech, stanem a nejnutnějším oblečením procestoval Ekvádor, Peru, Bolívii a Argentinu. Během své cesty se díky low-coast stylu cestování dostal na zajímavá a nepříliš navštěvovaná místa a čelil často nečekaným situacím. 

Naprostou většinu výpravy spal pod stanem a na couchsurfingu, díky čemuž mohl proniknout do každodenního stylu života domorodců. Znalost španělštiny mu umožnila smlouvat ceny, povídat si na tržištích nebo v autobusech a poslouchat příběhy a legendy místních. Téměř všechny cesty podnikl na vlastní pěst, bez průvodců a zájezdových balíčků.

Zakusil divokou džungli, jedl piraně z řeky a ovoce čerstvě utržené ze stromu. Podíval se do koloniálních měst i do prašných, špinavých favel. Vylezl na pěti tisícové Andské hory pokryté ledovci, viděl ruiny starých civilizací Inca i obří vodopády. Navštívil komunity indiánů žijících v džungli i na plovoucích ostrovech jezera Titicaca a byl svědkem indiánských svátků a karnevalů.

Ondřej Mečkovský je studentem fyzioterapie na Univerzitě Palackého v Olomouci. Baví ho lezení po skalách, poznávání nových míst a kultur a vše, co jen trochu zavání dobrodružstvím.

Přednáška se uskuteční ve středu 27. ledna 2021 od 17.00 hodin online prostřednictvím MS Teams (přes aplikaci nebo webový prohlížeč). Kliknutím sem se připojíte ke schůzce - v tuto chvíli již můžete vstoupit do místnosti. Neobávejte se zúčastnit - v případě dotazů nebo komplikací s připojením nám zavolejte na tel. číslo 581 334 069.

Žádáme všechny sledující, aby si při vstupu do místnosti vypnuli mikrofon a kameru, aby nebyl přednášející rušen. Pro dotazy bude ponechán prostor v samotném závěru přednášky.

Akce je pro všechny účastníky zdarma. 

Napříč Jižní Amerikou - beseda Ondřeje Mečkovského