Vytisknout tuto stránku

Kreativně s přírodou – kurz malby a kresby pro dospělé - OBSAZENO!

Jste tvůrčí typ? Baví vás výtvarné tvoření a zároveň máte rádi přírodu? Zpříjemněte si čekání na příchod jara a přihlaste se do našeho nového výtvarného kurzu Kreativně s přírodou, v němž objevíte kouzlo přírodních tvarů a barev a poznáte svět přírody prostřednictvím výtvarných technik. Příroda je totiž úžasným zdrojem inspirace, který nabízí nekonečné množství výtvarných témat a námětů. 

V kurzu se seznámíte se základními principy kresby a malby přírodních námětů (krajina, fauna, flóra) a dozvíte se něco málo o teorii barev, světě rostlin, zvířat a jejich využití v dějinách umění, a to jak v evropském, tak východním uměleckém prostoru. Kreslit a malovat budeme především pastelem, uhlem, tuší a akvarelem. Pomůcky budou v průběhu kurzu k dispozici, můžete si však donést i vlastní výtvarné prostředky, které preferujete (např. pastelky).

Prostřednictvím kurzu Kreativně s přírodou si nejen rozšíříte své kulturně-společenské znalosti z oblasti vědy, kultury a historie, ale budete rovněž rozvíjet své tvůrčí schopnosti. Vytvoříte hodnotná díla, na která budete hrdí. Nenechte si proto ujít jedinečnou atmosféru ve skupině stejně naladěných lidí a přijďte prožít radost z tvorby! Kurz je určen pro všechny - jak pro začátečníky, tak pro pokročilé zájemce. Menší počet účastníků zaručuje i přes společnou výuku individuální přístup.

Obsah kurzu:

  1. lekce: Příroda – krajina

Krajinářství v dějinách umění, základy perspektivy přírody a krajiny; malba krajiny

  1. lekce: Rostliny, květiny

Užití rostlin a květin v historii umění a ukázky umělců; malba květin pastelem

  1. lekce: Rostliny, květiny

Dekorativní užití rostlin v umění – art deco, secese; malba návrhu rostlinné vitráže na okno akvarelem

  1. lekce: Suchozemská zvířata - savci (psi, kočky), plazi (chameleon)

Zobrazování zvířat v dějinách umění; tvorba piktogramu zvířete; malba libovolného zvířete pastelem nebo uhlem

  1. lekce: Zvířata – ptáci, hmyz (brouci, motýli)

Užití hmyzu v umění, v ilustraci a v pohádkách; malba motýla akvarelem

  1. lekce: Vodní zvířata (ryby, želvy, žáby)

Východní umění a umění Austrálie, přírodní národy; malba fantazijní ryby akvarelem; malba zvířete pomocí geometrických tvarů

Kurz Kreativně s přírodou bude probíhat v termínu od 18. 2. do 31. 3. 2020 (každé úterý kromě 3. 3.) v době od 16.00 do 18.00 hodin. Kapacita kurzu je omezena maximálním počtem 9 účastníků. Otevření kurzu je podmíněno minimálním počtem 7 osob.

Finanční podmínky: kurzovné činí 600 Kč/6 lekcí/1 účastník. Kurzovné je splatné na první lekci kurzu, tedy v úterý 18. února 2020. Poplatky za neabsolvované lekce se nevracejí. V ceně je zahrnutý veškerý potřebný materiál.

Do kurzu se můžete přihlásit prostřednictvím formuláře na konci stránky nebo ve studovně Městské knihovny v Přerově na Žerotínově nám 211/36, popř. na telefonním čísle 581 334 069 nebo na e-mailové adrese studovna@knihovnaprerov.cz.

Těšíme se na vaši účast a přejeme mnoho úspěchů a zábavy při absolvování kurzu.

Kreativně s přírodou - kurz malby a kresby


Jméno:*
E-mail:*
Čten. číslo:
Předmět:
Poznámka:*

Osobní údaje jsou zpracovávány v rozsahu a účelu uvedeném v Knihovního řádu v samostatné příloze Rozsah a způsoby získávání, zpracování a nakládání s osobními údaji uživatelů Městské knihovny v Přerově a v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) a pouze pro účely administrace pořádané vzdělávací akce. Veškeré osobní údaje budou po skončení akce smazány a skartovány.