Vytisknout tuto stránku

Výstava - 100 let knihovny v Přerově

V letošním roce slaví Městská knihovna v Přerově 100 let od svého založení v roce 1919. Oslavy vyvrcholí na podzim, a to výstavou v Galerii města Přerova, která detailně zmapuje stoletou historii přerovské knihovny od samotných počátků až do současnosti.

Kromě informačních panelů si budou moci návštěvníci výstavy prohlédnout rovněž zajímavé dobové rekvizity nebo nejvzácnější knihy patřící do fondu Městské knihovny v Přerově.

Výstava bude zahájena slavnostní vernisáží ve čtvrtek 17. října 2019 v 17.00 hodin za hudebního doprovodu Ivana Němečka a Petry Polákové-Uvírové.

Doprovodným programem výstavy bude autorské čtení, autogramiáda a křest nové knihy Vítěz spisovatelky Kláry Janečkové, který se uskuteční ve čtvrtek 14. listopadu 2019 od 17.00 hodin v prostorách Galerie města Přerova.

V době konání výstavy se mohou návštěvníci zúčastnit také některých aktivit, které pro ně budou v galerii připraveny. Pokud nám zanechají vyplněný knižní lístek, mohou se zúčastnit losování o jednu ze tří plátěných tašek Městské knihovny v Přerově, nebo se zapojit do jednoduché soutěže o vědomostní karetní hry „Mysli a spojuj!“ od Albi.

Novým zájemcům o služby Městské knihovny v Přerově nabízíme po dobu výstavy možnost zvýhodněné roční registrace za poloviční cenu, tedy za 50 Kč pro dospělé a za 25 Kč pro děti do 15 let. Stačí si pouze vyzvednout registrační smlouvu v Galerii města Přerova a vyplněnou ji přinést na kterékoli pracoviště Městské knihovny v Přerově.

K zakoupení budou na výstavě plátěné tašky Městské knihovny v Přerově za 40 Kč nebo dárkové poukazy sloužící k registraci do knihovny za 100 Kč.

Ke zhlédnutí bude výstava k dispozici zájemcům až do neděle 17. listopadu 2019 v provozní době Galerie města Přerova na Horním nám. 1, tj. út – pá od 8.00 do 17.00 hodin nebo so a ne od 9.00 do 17.00 hodin.

Těšíme se na vaši návštěvu!

 

Výstava - 100 let knihovny v Přerově