Vytisknout tuto stránku

Senior symposium 2019

Na 1. říjen připadá každoročně Mezinárodní den seniorů, u jehož příležitosti se v Hotelu Jana v Přerově bude opět konat preventivní, výchovně vzdělávací akce s názvem Senior symposium 2019, na níž se senioři budou moci setkat se zástupci nejrůznějších občanských sdružení, neziskových organizací, obecně prospěšných společností, zdravotnických organizací apod., specializujících se na oblast péče právě o seniory. Letošní rok připadá termín konání této akce na čtvrtek 3. října 2019.

Pracovnice Městské knihovny v Přerově se Senior symposia v dopoledních hodinách zúčastní také, aby prezentovaly své služby určené seniorům, kteří budou mít v tento den možnost využít bezplatnou roční registraci do přerovské knihovny.

Senioři budou seznámeni se všemi službami, které jim knihovna nabízí, např. počítačové kurzy pro začátečníky i pokročilé, půjčování zvukových knih pro uživatele se zrakovým postižením, prezenční půjčování denního tisku na bezbariérové pobočce na Velké Dlážce, možnost rozvozu klasických i zvukových knih do domů s pečovatelskou službou nebo půjčování elektronických knih prostřednictvím internetu. Představena jim bude rovněž Kulturní akademie knihovny, v rámci níž se senioři pravidelně setkávají na přednáškách věnovaných kultuře a umění.

Jsme rádi, že můžeme být každoročně součástí této akce a již teď se těšíme na setkání se všemi seniory, kteří se zastaví u stánku přerovské knihovny.

Pro ty seniory, kteří nás navštíví, avšak zatím naše služby nevyužívají, je připravena bezplatná registrace do Městské knihovny v Přerově na dobu 12 měsíců.

Celý program Senior symposia 2019 je uveden na stránkách statutárního města Přerov.