Vytisknout tuto stránku

Týden knihoven 30. 9. – 6. 10. 2019

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR pořádá již 23. ročník celostátní akce na podporu četby a knihoven, do které se stejně jako v uplynulých letech zapojí také Městská knihovna v Přerově. V centru našeho zájmu jsou především naši uživatelé různých věkových kategorií, pro které jsme při této příležitosti připravili bohatý program. Cílem aktivit knihoven na podporu knih a čtenářství je nabídnout atraktivní využití volného času nejen novým čtenářům, ale pečovat hlavně o naše uživatele stávající.

Dospělým uživatelům nabídne přerovská knihovna v Týdnu knihoven možnost navštívit některou z pořádaných přednášek s různým zaměřením a chybět nebude ani tradiční prodej vyřazených a opotřebovaných knih a časopisů.

Jak bezpečný je svět, ve kterém žijeme?

A co si přichystala Městská knihovna v Přerově pro děti? Menší děti prožijí zajímavé dopoledne při scénickém čtení v loutkovém divadle a vědomosti nasbírají v rámci tematických besed, které si pro ně připravily knihovnice na jednotlivých pobočkách a dětském oddělení. Dveře pak budou mít děti otevřené také do tvořivých dílen nebo do herního klubu Háčko.

Tvořivé dílny - 2019 - Týden knihoven Klub programování a robotiky

Chybět nebude ani tradiční čtenářská amnestie, takže kdo má nevrácené knížky s upomínkou, které nejsou vymáhány právní cestou, může si v Týdnu knihoven na všech našich pracovištích zažádat o jejich prominutí. Ale pozor, je potřeba v pořádku vrátit všechny půjčené knihy a další knihovní dokumenty!

Čtenářská amnestie

V níže uvedeném přehledu vám přinášíme kompletní seznam pořádaných aktivit pro děti i dospělé. Věříme, že si z naší nabídky vyberete to pravé přesně pro vás a že se společně setkáme na některém z pracovišť Městské knihovny v Přerově.

Přehled všech akcí Městské knihovny v Přerově v letošním Týdnu knihoven naleznete v našem informačním letáku (PDF).

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Týden knihoven - 2019