Vytisknout tuto stránku

Ptactvo Přerovska - prodejní výstava snímků Bohumila Kratochvíla

Od začátku května do konce června můžete v Městské knihovně v Přerově zhlédnout výstavu snímků přerovského fotografa Bohumila Kratochvíla nazvanou Ptactvo Přerovska. 

Bohumil Kratochvíl se věnuje fotografii více než 50 let. V současné době stojí v popředí jeho zájmu krajinářská fotografie, fotografie živé přírody a podle potřeby dokumentární fotografie. V minulosti uspořádal v Přerově několik výstav, v roce 2020 na objednávku Magistrátu města Přerova vyšel jeho měsíční a týdenní kalendář. Jako hudební pedagog fotí rovněž různé kulturní akce, zejména z prostředí Základní umělecké školy Bedřicha Kozánka, Přerov. Výstava prezentuje zlomek výskytu ptáků v Přerově a blízkém okolí. Autor je zachytil objektivem v průběhu 5 let za použití profesionální techniky, a to fotoaparáty OLYMPUS a objektivy Zuiko Pro.

Prodejní výstava je k dispozici ke zhlédnutí během května a června 2023 v učebně na Žerotínově nám. 36, a to pouze v době konání kulturních a vzdělávacích akcí Městské knihovny v Přerově určených pro školy i veřejnost nebo na vyžádání

Vystavená díla (digitální tisk fotografií) si lze po dohodě zarezervovat a zakoupit za cenu 300 Kč/kus.

Těšíme se na setkání s vámi!  

 

Ptactvo Přerovska