Vytisknout tuto stránku

Moravské Slovácko - výstava fotografií Hany Juříkové

Od listopadu do konce letošního roku můžete v Městské knihovně v Přerově zhlédnout výstavu snímků slabozraké fotografky Hany Juříkové nazvanou Moravské Slovácko. 

"Fotografování se věnuji od roku 2016. Zaměřuji se na krajinu, vodopády, zvířata a ptáky. Fotografie ptáků je pro mě náročná disciplína, protože je hodně o rychlosti, postřehu i předvídání. Nicméně patří k mým oblíbeným tématům, protože díky tomu jsem schopna ptáky vůbec vidět. Fotoaparát je vlastně takový můj dalekohled. Moravské Slovácko, odkud fotografie výstavy pochází, je krásný kout jižní Moravy, který jsem objevila v roce 2018. Ráda se tam vracím na foto workshopy, které vede fotograf Radek Severa. Vracíme se stále na stejná místa, která jsou pokaždé jiná díky ročnímu období a aktuálnímu počasí." Hana Juříková

Výstava je k dispozici ke zhlédnutí během listopadu a prosince 2022 v učebně na Žerotínově nám. 36, a to pouze v době konání kulturních a vzdělávacích akcí Městské knihovny v Přerově určených pro školy i veřejnost. Výstavu pořádá Městská knihovna Přerov ve spolupráci se Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých České republiky, Přerov.

Těšíme se na setkání s vámi!  

 

Moravské Slovácko