Vytisknout tuto stránku

Informace o otevření studovny od 19. května 2021

Vážení uživatelé a návštěvníci Městské knihovny v Přerově,

na základě aktuálně platného opatření Ministerstva zdravotnictví pro oblast služeb si vás dovolujeme informovat o znovuobnovení provozu studovny v hlavní budově knihovny na Žerotínově nám. 36 od středy 19. května 2021. Uživatelé zde budou moci v běžné provozní době využívat prezenční a kopírovací služby i přístup k veřejnému internetu, a to po dobu max. 30 minut.

S ohledem na aktuální situaci a v souladu s platnými nařízeními vlády informujeme všechny uživatele a návštěvníky, že v prostorách studovny nebude umožněna přítomnost více osob, než je 1 uživatel na 15 m2.

Rovněž žádáme všechny uživatele a návštěvníky knihovny, aby při vstupu do studovny dodržovali tato bezpečnostní opatření:

  • vstupovali pouze se zakrytými ústy a nosem pomocí respirátoru s třídou účinnosti min. FFP2 nebo KN95
  • používali dezinfekci na ruce, která je v knihovně k dispozici
  • udržovali bezpečnou vzdálenost od ostatních návštěvníků i zaměstnanců knihovny v rozsahu 2 m
  • vstupovali do prostor studovny jednotlivě
  • nevstupovali vůbec, jestliže vykazují příznaky respiračních nebo jiných onemocnění

Využívání služeb na ostatních pracovištích knihovny:

Prezenční služby, kopírovací služby a PC s veřejným internetem budou moci uživatelé opět využívat také v čítárně v hlavní budově knihovny, na městských pobočkách na Velké Dlážce a v Předmostí, v půjčovně pro děti na Palackého ul. 1 i v knihovnách v místních částech Přerova. I zde mohou uživatelé pobývat a využívat služeb max. po dobu 30 minut a rovněž platí, že nebude umožněna přítomnost více osob, než je 1 uživatel na 15 m2 plochy části knihovny, která je určená veřejnosti.

Prostory studovny a všech dalších pracovišť poskytujících prezenční služby budou v rámci preventivních opatření dostatečně a pravidelně větrány a nejméně jednou denně důkladně čištěny úklidovým personálem. Pravidelně, několikrát denně budou dezinfikovány společné dotykové plochy (kliky, dveře apod.) a zvýšená pozornost bude věnována také dezinfekci veškerého vybavení a povrchů po každém uživateli, jako jsou např. stoly, místa k sezení, knihovní dokumenty, skenery, klávesnice a myši veřejných počítačů apod.

Těšíme se na shledanou s vámi!