Vytisknout tuto stránku

Březen - měsíc čtenářů

Březen je tradičně označovaný jako měsíc všech čtenářů a čtenářek. Pravidelně pořádané celorepublikové akce v rámci tohoto měsíce si každoročně kladou za cíl vyzdvihnout společenský význam četby a zvýšit její atraktivitu, propagovat činnost knihoven a informačních center mezi širokou veřejností, zvýšit zájem o služby knihovnických zařízení a vzájemně propojit nejen čtenáře a nejrůznější instituce zabývající se fenoménem čtenářství, ale i ty, kteří si k četbě svou cestu teprve hledají.

Přestože letošní březen nemůžeme s ohledem na současnou nepříznivou epidemiologickou situaci oslavit podobně jako v minulých letech ve znamení vzájemného setkávání, snažili jsme se pro vás vymyslet a naplánovat akce i služby tak, abychom vám je mohli nabídnout alespoň prostřednictvím našich "výdejních okének" nebo v online prostředí - ať už formou živého vysílání nebo nahrávek na YouTube. 

Přehled všech námi pořádaných březnových akcí naleznete v přiloženém dokumentu (PDF). Pevně doufáme, že si v nabídce aktivit přerovské knihovny vybere každý něco pro sebe a že si měsíc čtenářů všichni užijeme i v této době, která nám neumožňuje osobní kontakt. 

Aktuální informace o provozu knihovny i pořádaných akcích sledujte na našich www stránkách, na facebookovém profilu KnihovnaPrerov nebo na Instagramu knihovnaprerov. Videonahrávky můžete zhlédnout na našem knihovním YouTube kanálu Knihovna Přerov.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Březen - měsíc čtenářu 2021