Vytisknout tuto stránku

Uzavření pobočky knihovny na Trávníku (Chemoprojekt)

Vážení uživatelé Městské knihovny v Přerově,

s politováním Vám oznamujeme, že k 30. září 2020 bude uzavřena pobočka Městské knihovny v Přerově na Trávníku (budova Chemoprojektu) z důvodu obdržení výpovědi smlouvy o výpůjčce prostor, ve kterých pobočka sídlí, schválené Radou města Přerova na její 41. schůzi dne 9. 7. 2020 usnesením č. 1561/41/7/2020 bod 6.

V průběhu posledních dvou, tří let se vedení knihovny snažilo společně s vedením města a dalšími kompetentními odbory a úředníky magistrátu nalézt náhradní prostory v majetku města Přerova, které by nahradily stávající prostory v budově Chemoprojektu, prodaného soukromé společnosti za účelem vybudování centra pro osoby postižené Alzheimerovou chorobou, a kam by bylo možné v blízké lokalitě stávající pobočky na Trávníku knihovnu přemístit. Bohužel se nepodařilo nalézt žádné vhodné prostory, a proto bude pobočka, jak v knihovně pevně věříme, uzavřena pouze dočasně, než se podaří vhodné prostory nalézt.

I přes tuto skutečnost jsou naše pracovnice připraveny vás obsloužit a zabezpečit vaše požadavky (literární, informační, odborné a další) na ostatních pracovištích Městské knihovny v Přerově přímo ve městě (hlavní budova na Žerotínově nám. 36, pobočka Velká Dlážka, pobočka Předmostí, půjčovna pro děti na Palackého ulici) a ve všech pobočkách knihovny v místních částech Přerova. Platný registrační průkaz je možné v rámci již zaplaceného registračního poplatku využít na kterémkoliv z uvedených pracovišť knihovny poskytujících služby pro veřejnost (oddělení a pracoviště Městské knihovny v Přerově).

Děkujeme Vám za Vaši přízeň a podporu a těšíme se na Vaši návštěvu.

Ing. Pavel Cimbálník
ředitel Městské knihovny v Přerově, příspěvkové organizace

Výpověď smlouvy o výpůjčce