Vytisknout tuto stránku

Informace o změně při vracení výpůjček a o obnovení provozu čítárny

Vážení uživatelé a návštěvníci Městské knihovny v Přerově,

dovolujeme si vás informovat, že od pondělí 15. 6. 2020 již nebude probíhat vracení vašich výpůjček na centrálním místě v suterénu knihovny na Žerotínově nám. 36. Své výpůjčky tedy můžete od tohoto dne vracet přímo na konkrétním pracovišti Městské knihovny v Přerově, kde byly dříve realizovány, nebo prostřednictvím KnihoBOXU umístěného v nákupním centru Galerie Přerov na Čechově ul.

Od pondělí 15. 6. 2020 bude rovněž veřejnosti zpřístupněna čítárna v hlavní budově knihovny na Žerotínově nám. K dispozici zde bude uživatelům jeden počítač s veřejným přístupem na internet, a to max. na dobu 30 minut.

S ohledem na aktuální situaci žádáme všechny uživatele a návštěvníky knihovny, aby při vstupu do všech prostor knihovny dodržovali tato bezpečnostní opatření:

  • vstupovali pouze se zakrytými ústy a nosem pomocí roušky, respirátoru, šály, šátku nebo jiné tkaniny
  • používali dezinfekci na ruce, která je v knihovně k dispozici
  • udržovali bezpečnou vzdálenosti od ostatních návštěvníků i zaměstnanců knihovny v rozsahu minimálně 1,5 až 2 m
  • vstupovali do prostor půjčoven jednotlivě
  • nevstupovali vůbec, jestliže vykazují příznaky respiračních nebo jiných onemocnění

V souladu s platností dalších omezení nebude zatím nadále možné využívat služeb hudebního oddělení. Toto pracoviště Městské knihovny v Přerově zůstává až do odvolání pro veřejnost uzavřeno, ale dokumenty z tohoto oddělení (knihy, časopisy, audioknihy, hudební CD aj.) si uživatelé mohou vyžádat u obsluhy oddělení pro dospělé. Přístupné rovněž není ani sociální zařízení, podobně jako odkládací prostory. Umožněno rovněž zatím není ani vyhledávání pomocí on-line katalogů.

Děkujeme za pochopení a těšíme se na shledanou s vámi!