Vytisknout tuto stránku

Informace o znovuotevření KnihoBOXU

Vážení uživatelé Městské knihovny v Přerově,

dovolujeme si vás upozornit na znovuotevření a zprovoznění KnihoBOXU, který byl od 19. 3. 2020 uzavřený na základě vyhlášení nouzového stavu na území České republiky.

Od středy 22. 4. 2020 je opět možné vracet knihy prostředním tohoto samoobslužného zařízení, které je umístěno v prostorách nákupního centra Galerie Přerov na Čechově ulici. Do KnihoBOXU lze vrátit pouze knihy, nikoli časopisy, CD, mapy, hry ani jiné knihovní dokumenty. Touto cestou není možné vracet ani výpůjčky knih uskutečněné formou meziknihovní výpůjční služby (MVS). Vrácené knihy budou z KnihoBOXU pravidelně vybírány a následně uloženy do pětidenní karantény a dezinfikovány. Poté budou odečteny z vašeho uživatelského konta.

Výpůjčky a rezervace všech knihovních dokumentů nadále automaticky prodlužujeme a pozastaven je rovněž upomínací proces. Výše stávajících sankčních poplatků není tedy navyšována po celou dobu uzavření knihovny.

Vzhledem k situaci a velkému zájmu o vracení knih touto cestou se může stát, že bude KnihoBOX v daný okamžik zcela naplněn. V tomto případě vás žádáme, abyste se knihy nesnažili do KnihoBOXU umístit násilím a zkusili je vrátit znovu v jiný den. Děkujeme za pochopení!